sâmbătă, 28 august 2010

Florin Ghioca: “Sper ca într-o zi să aveți fiecare dintre voi un "Afganistan" al vostru pe care să-l puteți povesti cu mândrie.”

În a patra zi de Journalism Summer School de la Costinești a fost prezentată și inaugurată o adevărată operațiune foto de către fotoreporterul  Florin Ghioca.  Workshop-ul “How to shoot (and not be shot) in a war zone” a prezentat tehnici și reguli de fotografie într-o zonă de conflict. Exemplele au fost bazate pe experiența personală a fotografului din timpul “înrolării” sale ca fotoreporter în Afganistan. Prima parte a trainingului a constat din teorie, sfaturi, reguli și discuții cu întrebări și răspunsuri. 
A doua parte din organizarea zilei a fost partea practică, ce s-a desfășurat pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Studenții, unul câte unul, au probat echipamentul unui fotograf de război, care cântărește nici mai mult nici mai puțin decât 30 de kilograme și constă din cască, vestă antiglonț, două aparate foto, geanta cu baterii și accesorii foto. Experiența a fost unică, având în vedere că studenții au alergat cu echipamentul foto, cu indicația să facă câte 30 de portrete turiștilor de pe plajă. Turele de alergări au fost exemple apropiate cu ce ar putea suporta un fotoreporter într-o zonă de război. 
Florin Ghioca pentru Asociația Studenților Jurnaliști, 28 august 2010: “Sper ca într-o zi să aveți fiecare dintre voi un "Afganistan" al vostru pe care să-l puteți povesti cu mândrie.[...] Să știți că puteți ilustra un război fără a folosi o armă, precum spunea fotoreportera, Alexandra Boulat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu