marți, 31 august 2010

Laurențiu Mihu: ,,Există o relație ,,intimă” între om şi hârtie”

În penultima zi a Journalism Summer School, Laurențiu Mihu, redactor-şef adjunct la România Liberă (RL) a prezentat tema ,,Cât este de deştept să mizezi azi pe presa de print?”
În cadrul acestei întâlniri, a vorbit despre schimbările care au avut loc la ziarul la care lucrează şi cum vede situația din presa de astăzi.

Laurențiu Mihu a început prin a susține că printul are unele avantaje față de mediul online. ,,Printul provoacă, pe internet ne rămâne foarte puțin timp de ,,a rumega” ceea ce am lecturat, lumea nu se poate despărți de citit pentru că este o îndeletnicire veche de sute de ani”. În susținerea ideii sale, a afirmat că ceea ce este tipărit nu se compară cu ce este virtual. El a dat exemplul ,,gadgeturilor ce apar şi insistă tot mai mult pe funcțiile tactile”.

Redactorul-şef de la RL a vorbit şi despre ce ar trebui să facă ziarele pentru a se salva din această situație nefavorabilă. El a afirmat că ,,presa, pentru a rezista, trebuie să se schimbe, să se optimizeze”. A mai motivat că o altă redresare ar putea veni din partea reportajelor sau a unor investigații făcute foarte bine şi pe ,,teme actuale, de interes general”.
Au urmat o serie de întrebări, printre care ideea implementării plății pentru conținut pe online, redesenarea României Libere și curiozități ale studenților pentru acest mediu jurnalistic.
La sfârşitul întâlnirii, ziaristul a sfătuit studenții de la Jurnalism să lucreze  în domeniul printului dacă ,,consideră că este meseria care li se potriveşte şi să fie cerebrali în unele compromisuri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu